Sédy Tamás:+36 20 393 0948

Hobby lovaglás, a kezdetek - futószár

A kezdő lovasok futószáron, körkarámban kezdik a lovaglást. Ismerkednek saját egyensúlyuk, képességeik határaival. Ez az erőnlét, akarat együttes hatásával folyamatosan változik, szélesedik. Minden lovasmunka alapja a helyes ülés elsajátítása, az egyensúly megtartása minden helyzetben.
Itt a kezdeteknél arra törekszünk, hogy a lovas örömmel vágjon bele egy hosszú, kemény munkával szerzett egyedülálló élmény megtalálására. Lesz itt vidámság, sikerélmény, boldogság, de lesz itt izomfájdalom, alkalmanként sikertelenség is, mely legtöbbször erőt ad a folytatáshoz.
Ha a lovas ügyes és kitartó, hamarosan a négyszögben próbálgathatja az önálló lovaglás alapjait. Itt több kezdő társsal is együtt lovagolhat. Persze az edző mindig ott van és segít.
Gyerekeknél körkarámban póni lovon kezdődnek az első órák. Itt három póni kislány teljesít szolgálatot a gyerekek nem kis örömére. Szellő, Berill, Frufru professzora a körkarámos feladatoknak, de nagyobb gyerekek esetén Bársony és Grimm (nagylovak) is besegít a munkába.
Ha csak hetente vagy ritkábban lovaglunk, akkor a tanulás is lassabban megy, hisz mindig egy kicsit elölről kell kezdeni, ismételni a régebbi feladatokat.
A körkarámos és futószáras munka végén a lovasoknak mindig jár egy terepséta, az úgynevezett „villanyoszlopkör”. Ez hivatott levezetni a fáradalmakat a munka végén.

Az óra 45-50 perc 4000.-Ft

A felnőtteket is körkarámban vagy esetenként futószáron oktatjuk. Ha a személy edzettsége és akarata engedi, akkor elég hamar bekerül a díjlovas négyszögbe ahol már önállóan lovagolhat az edző segítségével.

Lovasoktatást angol nyelven is tudunk biztosítani.

Sédy Tamás: +36 20 393 0948

 

mouseover